14-11-2012  In de Utrechtse Jaarbeurs zijn gisteren de winnaars van de Logistica Award 2012 bekendgemaakt. De vakprijs ging naar de i-Collector van I-Collector Europe. ‘De oplossing kan potentieel leiden tot grote besparingen op ruimtebeslag in het magazijn, emissies en kosten’, aldus de jury.

i-Collector

De i-Collector is een intelligent buffer- en orderverzamelsysteem van I-Collector Europe. Het systeem kan in batch aangeleverde producten opslaan, intern hergroeperen en per stuk, gesorteerd, uitslaan.

De jury is zeer gecharmeerd van deze originele en eenvoudige oplossing voor compacte opslag en orderverzamelen.

Publieksprijs voor MaxiMate

Het publiek koos de @vanceMaxiMate als publiekswinnaar. Deze innovatie zorgt voor een hogere beladingsgraad in vrachtauto’s of leidt tot compactere stapeling van pallets in een magazijn. Als er twee pallets op elkaar zijn gestapeld in een magazijnstelling, kan uit de onderste worden verzameld.

Logistica Award

De Logistica Award is een initiatief van de Stichting Logistica en VNU Exhibitions. Het is een beloning voor de meest innovatieve oplossing in de logistiek als het gaat om een nieuwe of verbeterende werkwijze van transport, opslagmethode of handling.