ICC lanceert incoterms2020.nl

Website in voorbereiding op publicatie Incoterms® 2020 dit najaar

14-06-2019  ICC publiceert dit najaar de Incoterms® 2020, de nieuwste versie van de ‘international commercial terms’, die per 1 januari 2020 in werking treden. Om ervoor te zorgen dat mensen juist geïnformeerd worden over de lancering van de ICC Incoterms® 2020 is de website www.incoterms2020.nl gelanceerd.

Op deze website komt informatie te staan over de ICC Incoterms® 2020. Later komt er ook de mogelijkheid om aan te melden voor introductieseminars en publicaties te downloaden. De ICC Incoterms®-regels helpen handelaren door te verduidelijken wie verantwoordelijk is voor wat en wie welke kosten en risico’s draagt bij de levering van goederen.

Misverstanden

De ICC Incoterms® 2020 regels zijn van belang voor onder meer de im- en export en logistieke sector en worden ongeveer om de tien jaar herzien om ze aan de laatste ontwikkelingen in de internationale handelspraktijk aan te passen. Sinds de lancering van de ICC Incoterms® 2010, 10 jaar geleden, zijn er verschillende niet officiële ICC-websites die updates geven over de regels. Nu bekend geworden is dat ICC dit najaar de Incoterms® 2020 publiceert, wordt er druk gespeculeerd over mogelijke wijzigingen. Om te voorkomen dat onjuiste informatie leidt tot kostbare misverstanden is de website in het leven geroepen.

evofenedex en de ICC hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst gesloten om rondom de  introductie van de Incoterms® 2020 gezamenlijk bijeenkomsten te organiseren. Meer informatie over deze bijeenkomsten komt beschikbaar via onze website en de magazines.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder