22-02-2016  De IJsselbrug wordt op 24 februari 15.30 uur opengesteld voor auto-, vracht- en landbouwverkeer. Dat heeft Rijkswaterstaat zojuist bekendgemaakt.

Resterende werkzaamheden

Na de openstelling wordt nog gewerkt aan de resterende werkzaamheden. Van mei tot en met juli worden schilderwerkzaamheden uitgevoerd aan de boogconstructie, boven de hoofdrijbaan. Om de tent die hiervoor nodig is te kunnen opbouwen en afbreken zijn twee weekendafsluitingen nodig. De precieze data van deze weekendafsluitingen worden nog bekendgemaakt.

Uiterlijk eind juli is het werk klaar en kan de brug weer 30 jaar mee, aldus Rijkswaterstaat. Algemene informatie over het project staat op www.rws.nl/ijsselbrugdoesburg.


19-02-2016  De openstelling van de IJsselbrug in Doesburg, die stond gepland op 23 februari, is uitgesteld. De werkzaamheden aan de brug duren langer door de lage omgevingstemperatuur. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Beton

De hoofdrijbaan van de IJsselbrug in Doesburg is sinds 21 januari afgesloten. Op 13 februari is het beton gestort voor het nieuwe rijdek. Het verkeer mag pas over het dek rijden als het beton voldoende hard is. De omgevingstemperatuur was echter zo laag tijdens en na het storten, dat de benodigde sterkte van het beton waarschijnlijk niet wordt gehaald, aldus Rijkswaterstaat.

Veiligheid

Een extra complicerende factor is dat dit weekend harde windstoten zijn voorspeld en Rijkswaterstaat uit veiligheidsoverwegingen de tent op de brug laat verwijderen. Hierdoor wordt het betondek niet meer beschermd.