11-03-2014  Havenmanagementbedrijf Portbase organiseert op 17 april een informatiebijeenkomst, waarbij expediteurs en exporteurs worden voorgelicht over het elektronisch voormelden van containers op de Maasvlakte 2.

Automatisering

Eind 2014 zullen op Maasvlakte II de nieuwe containerterminals van Rotterdam World Gateway (RWG) en APM Terminals Maasvlakte ll (APMT MVll) openen. Beide terminals gebruik maken van automatisering om te verbeteren in snelheid, duurzaamheid en veiligheid. Dit betekent ook iets voor de informatie die de container begeleidt. Op Maasvlakte II gaat deze informatie altijd de containers vooruit. De beide terminals willen van expediteurs en exporteur gegevens van een container - zowel import als export - altijd via het Port Community System van Portbase elektronisch vooraf gemeld krijgen. Daarna is een container bij een van de terminals in te leveren dan wel op te halen.

Bijeenkomst

Om de expediteur en exporteur voor te lichten over deze verandering, organiseert Portbase op donderdag 17 april van 09.00 tot 12.30 een voorlichtingsbijeenkomst bij het Van der Valk Hotel in Ridderkerk.

Kritisch

EVO is kritisch over deze ontwikkelingen en maakt zich zorgen over de toename van administratieve lasten voor exporteurs. EVO is daarover met betrokken partijen in gesprek. In afwachting van de uitkomsten daarvan raad EVO deze informatiebijeenkomst wel degelijk aan voor leden die via Rotterdam vervoeren.

Uitnodiging en programma voor EVO leden:
Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier.