06-08-2015  In het weekend van 11 en 12 september begint een periode van 11 weken met intensieve werkzaamheden voor de verbreding op de A12. Rijkswaterstaat en Heijmans nodigen de leden van EVO daarom uit voor een speciale werkgevers-/bedrijvenbijeenkomst over deze werkzaamheden om hen te informeren over wat de werkzaamheden voor hen betekenen en hoe zij erop kunnen anticiperen.

Doorstroming

Rijkswaterstaat verbreedt samen met Heijmans de A12 tussen Ede en knooppunt Grijsoord in beide richtingen van 2x2 naar 2x3 rijstroken. Door de verbreding verbeteren de doorstroming van het verkeer, de bereikbaarheid van de regio en de verkeersveiligheid. 

Vrachtverkeer

EVO en TLN dringen al jaren aan op deze verbreding, want vrachtverkeer maakt veelvuldig gebruik van de A12. Dat is zowel internationaal verkeer vanuit de mainports Rotterdam en Amsterdam naar Duitsland en Midden- en Oost-Europa als regionaal verkeer.

Resultaten

De werkzaamheden aan de A12 tussen Ede en Grijsoord vorderen en de eerste resultaten worden zichtbaar. Zo zijn in juli de extra rijstroken van twee verbindingswegen in knooppunt Grijsoord opgeleverd, is de invoegstrook van de toerit Oosterbeek richting Utrecht verlengd en verbreed en is de beëindiging van de spitsstrook Veenendaal-Ede aangepast.

Drie bijeenkomsten

Er vinden drie dezelfde bijeenkomsten plaats:

  • Woensdag 12 augustus: Wageningen Universiteit en Researchcentrum campus, gebouw Futurum, Stippeneng 2, Wageningen
  • Dinsdag 18 augustus: gemeentehuis Veenendaal, Raadhuisplein 1, Veenendaal
  • Donderdag 20 augustus: Plantion, Wellensiekstraat 4, Ede

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 15.30 uur - Ontvangst en registratie met koffie/thee
  • 16.00 uur - Korte toelichting op het project
  • 16.15 uur - Aanpak van het project en de werkzaamheden in de komende periode
  • 16.35 uur - Impact van de werkzaamheden
  • 17.00 uur - Vragenronde en gesprek over het reizen over de A12 in deze periode

De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk een dag voor de bijeenkomst met een e-mail naar RWSA12VEG@rws.nl o.v.v. ‘bedrijvenbijeenkomst’. Wie vooruitlopend op de bijeenkomsten vragen heeft over de werkzaamheden, kan deze mailen naar bovenstaand adres.