Inhaalverbod voor vrachtverkeer op A44

Om viaducten en bruggen te beschermen wordt inhalen vanaf februari verboden

17-1-2020  Vanaf februari van dit jaar geldt er een inhaalverbod voor vrachtwagens en bussen op de A44 tussen Leiden en knooppunt Burgerveen. De bruggen en viaducten gaan richting het einde van hun levensduur en hebben te lijden onder het zware verkeer, aldus Rijkswaterstaat. Om de levensduur te verlengen en verdere schade te voorkomen is deze maatregel nodig. Overigens was er al een inhaalverbod actief gedurende de ochtend- en avondspits.  

Vier kunstwerken

Het gaat om vier kunstwerken in de A44 tussen knooppunt Burgerveen en Leiden: Lisserweg, Hoofdvaart, Kaagbruggen en het Spoorviaduct gelegen in Noord- en Zuid-Holland. Deze kunstwerken zijn in de jaren 30 aangelegd en zijn rond de tachtig jaar oud.

Exceptioneel transport

Ook mag zwaar verkeer van boven de honderd ton vanaf februari geen gebruik meer maken van de A44. Dit betekent dat de vergunning die transportbedrijven bij de RDW moeten aanvragen voor dit soort transport niet meer zal worden verleend. Het gaat om circa twee transporten per maand. De omleidingsroute gaat lopen via de A4 en de N14.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder