Inloopavond over wegverbreding A12

Werkzaamheden A1221-06-2011  Rijkswaterstaat is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de wegverbreding A12 Waterberg-Velperbroek. Op woensdag 22 juni is er een inloopavond om de werkzaamheden en de verwachte hinder nader toe te lichten.

De inloopavond staat in het teken van het ontwerp van de eindsituatie, de hoofdlijnen van de uitvoering en de verwachte hinder van de voorbereidende werkzaamheden die deze zomer plaatsvinden.

De bijeenkomst vindt plaats op Hogeschool Larenstein, Larensteinselaan 26a, 6882 CT Velp. Deskundigen van Rijkswaterstaat en aannemer Heijmans staan geïnteresseerden persoonlijk te woord tussen 18.00 en 21.00 uur. Er is geen plenair programma.

Op woensdag 24 augustus organiseert Rijkswaterstaat een volgende avond. Dan wordt aandacht besteed aan de wijze van uitvoering van de wegverbreding.

Rijkswaterstaat verbreedt de weg tussen knooppunten Waterberg en Velperbroek van 2x2 naar 2x3 rijstroken met een vluchtstrook. Er worden viaducten vervangen en verbreed. Tussen Arnhem en Velp wordt een nieuwe fiets/voetgangerstunnel aangelegd. Rijkswaterstaat treft daarnaast maatregelen om de geluidsbelasting omlaag te brengen en de effecten op natuur en landschap te compenseren.

De werkzaamheden starten na augustus en worden uiterlijk 2014 afgerond.