13-01-2012  Om vernieuwende ondernemers sneller aan financiering te helpen, is het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie subsidie gestart met het Innovatiefonds MKB+. Via het fonds stelt de overheid de komende jaren (tot en met 2015) 500 miljoen euro beschikbaar.

Sneller groeien

Volgens minister Verhagen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie komen vernieuwende ondernemers dankzij het fonds makkelijker aan financiering waardoor ze sneller kunnen groeien en de kennis omzetten in vernieuwende producten en diensten.

Risicovoller

Vernieuwende ondernemers worden door banken als risicovoller gezien waardoor hun financieringsvraag vaker wordt afgewezen. Ook investeerders die durfkapitaal beschikbaar stellen worden vaak weerhouden te investeren in markten waarvan risico’s moeilijker zijn in te schatten, zoals bijvoorbeeld de markt voor hightech-producten. Betrokkenheid van het Innovatiefonds  MKB+ helpt andere financiers van de onderneming over de streep te trekken, verwacht het ministerie.