evofenedex bouwt mee aan duurzame stedelijke ontwikkeling

Leestijd 2 minuten

20-09-2021  Het ministerie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking organiseert van 1 tot en met 4 november een handelsmissie naar de Verenigde Arabische Emiraten en Expo 2020 Dubai. evofenedex is hier nauw bij betrokken om de wereldtentoonstelling zo dicht mogelijk bij haar leden te brengen. Bij voorkeur met een eigen afvaardiging vanuit de ondernemersvereniging.

De handelsmissie staat open voor bedrijven die actief zijn in de sectoren water, duurzame energie, voedsel, stedelijke inrichting of logistiek, en innovatieve oplossingen bieden voor duurzame stedelijke ontwikkeling. Het doel van de missie is het leggen van contacten en opbouwen van zaken in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Ingrid Thijssen, voorzitter VNO-NCW, is zakelijk missieleider en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, is aanwezig als ‘Expo Champion’ van Expo 2020, de 35e universele wereldtentoonstelling in Dubai.

Programma

De missie vindt plaats van maandag 1 tot en met donderdag 4 november 2021. Op 3 november is de Nederlandse nationale dag op Expo 2020. De ochtend van 4 november staat in het teken van individuele matchmaking. Voor de middag staan enkele bedrijfsbezoeken gepland.

Het thema duurzame stedelijke ontwikkeling loopt als een rode draad door het programma. Dit biedt zowel gezamenlijke als sectorspecifieke onderdelen, die tegelijkertijd kunnen plaatsvinden. In dat geval vragen wij deelnemers van tevoren een keuze te maken. Op hoofdlijnen bestaat het programma uit 6 onderdelen:

  1. Informatieve seminar(s)
  2. (Sectorspecifieke) bedrijfsbezoeken
  3. Netwerkevenementen
  4. Handelsreceptie / handelsdiner
  5. Bezoek aan Expo 2020
  6. Individuele matchmaking

De programmaonderdelen vinden plaats op verschillende locaties in de VAE; zowel op het terrein van Expo 2020 als in Dubai, Abu Dhabi en/of Sharjah.

Leden die meer willen weten over de deelname van evofenedex aan de handelsmissie of zelf interesse hebben om mee te gaan, kunnen contact opnemen met Rob Zomer via r.zomer@evofenedex.nl.

Beeld: ©Image supplied by Netherlands Pavilion.