Inschrijving Prijs Veiligste Magazijn 2019 geopend

Wedstrijd moet bedrijven stimuleren om veilige logistieke werkomgeving te creëren

05-02-2019  De inschrijving voor de Prijs Veiligste Magazijn 2019, die voor de veertiende keer wordt gehouden, is geopend. Vorig jaar won Bausch Health, distributeur van oogzorgproducten, de prijs. De jury beoordeelde het bedrijf met goud, omdat het management zeer actief meedenkt als het om veiligheid gaat. Zo is er is flink geïnvesteerd in middelen om de veiligheid te verbeteren, waaronder het opstellen van een verkeersplan en het plaatsen van blue spots op heftrucks. BMWT organiseert de wedstrijd, waarvan de uitslag in het najaar bekend wordt gemaakt.

De prijs wordt uitgereikt om bedrijven te stimuleren een veilige logistieke werkomgeving te creëren. Na een eerste selectie bezoeken inspecteurs de magazijnen in de zomer en stellen zij rapporten op. De jury kiest vervolgens zes genomineerden, drie kleinere magazijnen tot en met 25 magazijnmedewerkers en drie grotere magazijnen met meer dan 25 magazijnmedewerkers. Tenslotte bezoekt de jury de zes genomineerden nog een keer in het najaar van 2019. Tijdens deze bezoeken wordt beslist welke beoordeling de bedrijven krijgen; goud, zilver, brons of geen prijs. De mogelijkheid bestaat dat meerdere bedrijven hetzelfde beoordeeld worden.

Schrijf in

Inschrijven kan door het digitale inschrijfformulier in te vullen. Uit de inschrijfformulieren selecteert de jury maximaal tien magazijnen die vervolgens worden bezocht door ervaren inspecteurs. Inschrijven kan tot 1 juni.