14-02-2014  Voor de negende keer wordt de jaarlijkse verkiezing van het ‘Veiligste magazijn van Nederland’ georganiseerd. Bedrijven die vinden dat hun magazijn een goede en veilige werkplek is, kunnen zich nu aanmelden.

Procedure

Elk bedrijf met een magazijn, warehouse of distributiecentrum kan zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen. Op basis van die vragenlijsten selecteert de jury maximaal 10 magazijnen. Deze worden opgesplitst in een categorie voor grote bedrijven en een categorie voor kleine bedrijven. Alle 10 de bedrijven krijgen een bezoek van een deskundige van exameninstituut CCV. Hierna worden er twee keer drie bedrijven genomineerd, waaraan de jury een bezoek brengt.

Meedoen

Bedrijven die zich inschrijven voor de verkiezing, krijgen daarvoor het nodige terug:

  • Een rapport op basis van de CCV-inspecties, dat aanknopingspunten biedt om het werkklimaat verder te verbeteren.
  • Gratis toegang tot de Dag van het Magazijn, het congres over veilig, gezond en prettig werken in het magazijn.
  • Kans op 3000 euro, de prijs voor het Veiligste magazijn van 2014.

Dag van het magazijn

De nieuwe winnaars worden bekendgemaakt op de Dag van het Magazijn op 1 oktober. Dit evenement en de prijs voor het veiligste magazijn zijn een initiatief van Randstad, BMWT, Logistiek, EVO en Gezond Transport. Inschrijven kan tot en met 1 juni via de website.

Winnaars

Vorig jaar wonnen Jabil in Venray en Abbott Biologicals in Olst. Eerdere winnaars waren DHL (2006), Intel (2007), Caterpillar Logistics (2008), Corus Staal (2009), Nissan Motor Parts Center (2010), AkzoNobel (2011), Philips (2012).