Inschrijving tweede editie HR-event Mens&werk in de logistiek geopend

Presentatie trendonderzoek, HR-lessen uit de praktijk inclusief tips en handvatten

07-07-2020  evofenedex organiseert het kennisevent Mens&werk in de logistiek dit jaar online. Op 29 oktober presenteren we onder meer de resultaten van het jaarlijkse trendonderzoek naar de dynamische arbeidsmarkt, bespreken we de HR-lessen uit de coronaperiode en krijgen deelnemers praktische tips en strategische handvatten om hun organisatie optimaal voor te bereiden op toekomstige HR-uitdagingen.

De coronacrisis heeft ons geleerd dat je als organisatie wendbaar en flexibel moet zijn om je snel te kunnen aanpassen aan een veranderende arbeidsmarkt en werkomgeving. Is krapte omgeslagen in overschot, en moet je medewerkers ineens omscholen? Welke coronamaatregelen zijn blijvend? En heeft dit impact op de cultuur en processen in je organisatie?

Trends en ontwikkelingen

Of het nu gaat om een coronacrisis of ontwikkelingen en trends zoals vergrijzing, digitalisering en flexibilisering; als HR-professional mag je niet voor verrassingen komen te staan. Je moet daarom van alle markten thuis zijn: van arbeidsrecht en werving en selectie tot het binden, boeien en gezond houden van je medewerkers.

Onderzoek

In onze zoektocht naar antwoorden herhalen we ons jaarlijkse trendonderzoek naar de dynamische arbeidsmarkt. We onderzoeken de impact van trends en ontwikkelingen - zoals het coronavirus - op het personeelsbeleid van handels- en productiebedrijven. Daarbij brengen we ook in kaart wat deze bedrijven doen om in de toekomst succesvol te kunnen blijven. We focussen ons onder meer op HR-thema’s als instroom en uitstroom, ontwikkelen en opleiden, vitaliteit en digitalisering. De resultaten van het onderzoek presenteren we op Mens&werk in de logistiek.

Van theorie naar actie

Verder kun je deelnemen aan interactieve mini-masterclasses om de onderzoeksresultaten en aanbevelingen om te zetten in concrete actiepunten. De mini-masterclasses staan onder leiding van specialisten op HR-gebied die jou met praktische tips en handvatten op weg helpen naar het creëren van een flexibel personeelsbeleid, zodat de organisatie effectief kan meebewegen met een veranderende arbeidsmarkt. Ook is het evenement een unieke mogelijkheid om HR-professionals te ontmoeten om kennis, uitdagingen en ervaringen te delen. Wij garanderen je een interactief en leerzaam programma

Programma

9:15 uur Online ontvangst en registratie
9.20 uur Opening door Machiel van der Kuijl, algemeen directeur evofenedex
9.30 uur Resultaten onderzoek door Ben Rogmans, directeur Arbeidsmarktkansen.nl
10.00 uur Koffie
10.05 uur Keynote Jurriën Koops, directeur ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen, over flex
10.30 uur Mini-masterclasses ronde 1
11.10 uur Koffie
11.15 uur Paneldiscussie naar aanleiding van onderzoeksresultaten
11.35 uur Koffie
11.40 uur Mini-masterclasses ronde 2 (optioneel)
11.40 uur Online netwerkcarrousel
12.30 uur Einde event

Aanmelden

Wil je ook aan de slag met een flexibel en wendbaar personeelsbeleid? Meld je dan gratis aan voor het evenement en ontmoet een uniek netwerk aan gelijkgestemden.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder