21-07-2016  EVO Zomerscholen lopen storm als gevolg van chauffeurs die last minute de Code 95 nog moeten halen. Onlangs heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport in de Telegraaf aangegeven dat er geen enkele uitstel zal plaatsvinden van de Code 95 verplichting. “Wij gaan streng controleren en kennen geen pardon.”

Voor zich uitgeschoven

“Dat chauffeurs nu in de problemen komen, hebben ze grotendeels aan zichzelf te wijten. Het is al jaren bekend dat deze datum er aan zat te komen. Maar veel rijders hebben het voor zich uitgeschoven en denken dat het niet zo’n vaart loopt en er toch niet gehandhaafd wordt. Maar dan rekenen ze buiten de waard”, waarschuwt Lianne Sleutjes van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). “Wij gaan streng controleren en kennen geen pardon.”

Gevolgen inspectie

Indien de chauffeur tijdens een controle staande wordt gehouden en hij niet aan de Code 95 verplichting voldoet, mag hij zijn rit niet voortzetten. Daarnaast kan de chauffeur een boete van €800,- opgelegd krijgen.

Extra Zomerscholen

Met het aflopen van de Code 95 termijn over 5 weken blijken veel bedrijven toch nog de weg te vinden naar opleiders om zo uiteindelijk toch aan hun opleidingsverplichting te voldoen. EVO had speciaal voor dit doel enkele zomerscholen opgezet. Vanwege het enorme animo zijn er in Zoetermeer en Utrecht nog 2 ultra last-minute zomerscholen georganiseerd.

Twijfel

Voor bedrijven die twijfelen of voor hen ook de Code 95 verplichting geldt bestaat de mogelijkheid om contact op te nemen met EVO-Ledenservice: 079-3467 346.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder