2 dagen lang netwerken en nieuwe contacten leggen

Leestijd 2 minuten

15-09-2021  Voor mkb-ondernemers die weer snel live inspiratie willen opdoen in een regio boordevol kansen, organiseert evofenedex voor haar leden een reis naar München. Hier kun je 2 volle dagen kijken wat jouw mogelijkheden zijn in Beieren. Deze deelstaat heeft na Noordrijn-Westfalen de grootste economie in Duitsland en de inwoners hebben een hoge koopkracht. Beieren heeft een uitgebreide hoogwaardige industrie, met auto’s en machines als zwaartepunt en is een grote importeur van allerlei Nederlandse goederen: het voerde in 2018 voor zo’n 9,9 miljard euro in en is daarmee de derde Duitse deelstaat qua goedereninvoer.

Nu in Europa het aantal coronabesmettingen aanzienlijk is afgenomen en grenzen weer opengaan, is het tijd je internationale handelscontacten weer aan te halen. Daarom organiseert evofenedex dit najaar enkele ondernemersreizen speciaal voor mkbérs. Het leggen van nieuwe contacten en netwerken staan daarbij centraal. Als ondernemersvereniging doen wij dit samen met NLinBusiness, die met haar NL Business Hubs Nederlandse bedrijven ondersteunt bij het betreden nieuwe buitenlandse markten en het ontsluiten van sterke lokale zakelijke en sociale netwerken.

Netwerken

De eerste ondernemersreis gaat in oktober naar München, de hoofdstad van Beieren. Een groep van maximaal 20 personen kan zich daar op laagdrempelige wijze verdiepen in de kansen die deze deelstaat biedt. Het programma begint met een lunch bij de lokale ontwikkelingsmaatschappij Invest in Bavaria. ’s Middags staat een bezoek gepland aan Canon Production Printing in Poing, waar je een rondleiding krijgt door een volledig geautomatiseerd magazijn en van alles leert over 3D-printen. Eind van de dag kun je in een Biergarten netwerken met mensen van het Deutsch Niederländisches Geschäfsforum.

Zakendoen in Duitsland

Donderdagmorgen trapt Erik Jan Hengstmengel van Bluefield Agency de bal af met een sessie over zakendoen in Duitsland. Hoe gaat dat nu echt en wat moet je in elk geval niet vergeten? In het Nederlandse consulaat-generaal krijg je een kijkje in alle exportkansen die München biedt als smart mobility city. Het reisprogramma sluit af met een bezoek aan BMW Welt, het presentatie- en distributiecentrum van het bekende automerk.

Praktische informatie

Wanneer: 13 en 14 oktober 2021
Reis: vliegen Schiphol – München – Schiphol (geboekt door evofenedex)
Overnachten: boeken via evofenedex of zelf
Kosten: 250 euro per persoon, exclusief vliegreis en accommodatie
De reis gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Neem voor meer informatie op met Rob Zomer van evofenedex via r.zomer@evofenedex.nl