“Interactieve kaart uitkomst voor elke transportplanner”

Alle informatie over venstertijden op één plaats

14-04-2020  Een overzicht van de (aangepaste) venstertijden, milieuzones en laad- en losplaatsen van alle gemeenten in Nederland is nu online beschikbaar. Veel gemeenten hebben onlangs de venstertijden uitgebreid of tijdelijke ontheffingen toegekend, zodat bedrijven hun transport efficiënter kunnen inplannen en inzetten tijdens de coronacrisis. evofenedex, TLN en het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) hadden hiervoor gepleit bij de gemeenten. 

Bevoorrading van Nederland

De aangepaste informatie over de venstertijden is beschikbaar via de interactieve ‘Data voor logistiek’-kaart. Thomas Reitsma, manager kerngebied vervoer bij evofenedex: "Het is belangrijk voor onze leden, handels- en productiebedrijven, om eenvoudig toegang te hebben tot deze informatie, zodat zij hier direct op kunnen anticiperen. De ‘Data voor logistiek’-kaart is absoluut een onmisbaar instrument voor transportplanners, logistiek managers en andere professionals in de logistiek om de bevoorrading van Nederland te garanderen.”

Alle logistieke informatie

De ‘Data voor logistiek’-kaart maakt deel uit van een project van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de logistieke data van alle gemeenten digitaal en op één plek beschikbaar te maken. Behalve van aangepaste venstertijden biedt de kaart een overzicht van milieuzones, laad-, los- en parkeerplaatsen, voorkeursroutes, parkeerverboden en voertuigbeperkingen. Datasciencebedrijf Matrixian verzamelt de data in opdracht van het ministerie bij gemeenten, en zorgt voor de ontsluiting ervan. Ook leveranciers van plannings- en navigatiesystemen kunnen de data gebruiken.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder