Internationale contracten na corona tijdens NEX20

Laat je bijpraten over internationale contracten na corona tijdens NEX20

10-09-2020  Door COVID-19 raakten de supply chains zwaar verstoord en konden bestelde producten niet of niet op tijd geleverd worden. Wie is aansprakelijk voor de daaruit voortgekomen schade? En welke coronaclausules kan ik vanaf nu in contracten opnemen?

Dagelijks beantwoordt de Internationale Ledenservice van evofenedex praktijkvragen van ondernemers. Op juridisch vlak is er een sterke stijging van aan corona gerelateerde vraagstukken te zien. Wie is er aansprakelijk voor schade die ontstaat door het niet na kunnen komen van leveringsafspraken? Of is er sprake van overmacht oftewel force majeure? Wat is de rechtspositie van de leverancier of van de klant? Allemaal vragen waar exporterende ondernemers mee worstelen.

Recent wordt ook vaak gevraagd om advies over coronaclausules die in contracten kunnen worden opgenomen. Jurist Lorenzo Jubithana van evofenedex gaat daarom in op het onderwerp internationale contracten na corona, tijdens een van de 10 webinars van het Nationaal Export Event op woensdag 30 september.

Meld je aan voor deze kennissessie. Deelname is kosteloos en je kunt per onderdeel je eigen programma samenstellen.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder