03-02-2012  In Italië wordt volgende week opnieuw gestaakt. Voor maandag 6 februari is er een staking van het openbaar vervoer in Rome gepland, maar de verwachting is dat dit geen consequenties heeft voor het vrachtvervoer buiten de stad. Op Sicilië dreigt weer een zogenoemde benzinestaking op 6 februari; dit is echter nog niet bevestigd.

Noodweer

Verder heeft Italië te kampen met noodweer in het hele land. Dit heeft gevolgen voor het vrachtverkeer. In de regio Ligurië is door de harde wind een stop afgekondigd voor vrachtwagens met dekzeilen.

Niet rijden

Verder sneeuwt het op de A24 en A25 (regio Abruzzo) en de vrachtwagens worden in Tivoli gestopt (richting L'Aquila), in Teramo (richting Rome) en Villanova (richting Rome). Ook op de snelweg Rome-Napels A1, op de hoogte van Fiuggi mogen de vrchtauto’s wegens sneeuw niet rijden.

Kijk voor de actuele stand van zaken op www.ansa.it (alleen in het Italiaans). Chauffeurs kunnen naar Isoradio luisteren op 103.5 FM waar deels informatie in het Engels wordt uitgezonden.