05-02-2014  De Nederlandse ambassade in Rome en het Nederlandse consulaat in Milaan organiseren half mei in Verona een logistiek evenement. Om hiervoor aandacht te vragen, brengt een delegatie van de ambassade en het consulaat op 12 februari een werkbezoek aan Nederland.

Samenwerking

Vertegenwoordigers van EVO, Green Freight Europe, NDL/HIDC, TLN, Fenex RPPC, Dinalog en Connekt en hun geïnteresseerde leden/achterban zullen in Verona aanwezig zijn om Nederland te presenteren als logistiekland aan Italië met speciale focus op Noord-Italië/Veneto. Ook bieden zij concrete kansen aan via matchmaking voor handel tussen Nederlandse en Italiaanse bedrijven. Dit alles met het doel de samenwerking tussen Nederlandse en Italiaanse (logistieke) organisaties en kennisinstellingen te bevorderen.

Programma

In Verona zijn ’s morgens workshops gepland over douaneaangiften: Nederlandse best practices en verbeteringsmogelijkheden voor Italië; synchromodaal transport: kansen voor verdere integratie en duurzaam transport: NL best practices en kansen in Italië. Het middagprogramma voorziet in B2B matchmaking tussen het Nederlands bedrijfsleven – verladers, logistieke en transportbedrijven en relevante verladers in een aantal sectoren die veel zakendoen met Noord-Europa.

Werkbezoek

Het werkbezoek van delegatie van de ambassade en het consulaat op 12 februari vindt plaats bij EVO in Zoetermeer en duurt van 11.00 tot 13.00 uur. Ondernemers die hierbij aanwezig willen zijn om informatie te krijgen over de kansen voor hun bedrijf in Italië, kunnen zich aanmelden bij EVO, Yolande Kuiper, telefoon 079 3467 218, of bij Green Freight Europe, Daniel Jaetsch, e-mail d.jaetsch@greenfreighteurope.eu.