09-12-2013  Verschillende Italiaanse arbeidsbewegingen hebben voor vandaag acties aangekondigd.

Blokkades

Imiddels is bekend dat tot en met 13 december acties te verwachten zijn in de regio’s  Piemonte,  Ligurië (noord/westen van Italië) en Sicilië. Blokkadeacties zijn mogelijk op strategische punten, zoals opritten naar de snelwegen, toegangswegen naar havens, benzinestations en bedrijventerreinen. De organisatoren hebben wel de oproep gedaan de acties zonder geweld te laten verlopen. Vlaggen, spandoeken of verwijzingen naar politieke partijen zullen niet worden toegestaan.

Infrastructuur en productie

De bedoeling van de organisatoren lijkt om in heel Italië zowel infrastructuur als productie plat te leggen en om op de pleinen met zoveel mogelijk mensen de publieke opinie over thema’s als ‘gebrek aan vrijheid’ en ‘de noodzaak om op radicale wijze de politiek te veranderen’ te beïnvloeden. De protesten richten zich tegen de overheid en komen voort uit algehele onvrede met de politiek. De slogan die zal worden gebruikt luidt ‘9 december 2013, het begin van het einde’.

Nog steeds is niet helemaal bekend hoe en waar de acties zullen plaatsvinden, daarom is het zinvol om de website van Trasporto Unito in de gaten te houden.