25-03-2016  Iwan te Winkel, directeur Logistiek bij Raab Karcher, is de nieuwe Logistiek Manager van het Jaar.

Na een spannende eindstrijd in de Utrechtse Jaarbeurs liet hij de twee andere finalisten (Carin Hendriksen van Omron en Eric Ermstrang van Philips Health Systems) achter zich. Tot Logistiek Talent van het Jaar werd Stefan Kleijngeld gekozen. Hij is manager Logistics bij WP Haton.

‘Gamechanger’

De jury, dit jaar voor het laatst onder leiding van Theo Heemskerk, had het niet makkelijk. Alle drie de kandidaten hadden een even sterke reputatie als presentatie maar uiteindelijk gaf de doorslag dat Iwan te Winkel een gamechanger voor de hele logistieke sector heeft neergezet.

Bedrijfsoverstijgend

“Hij is bedrijfsoverstijgend te werk gegaan”, aldus Heemskerk. De winnaar zelf meldde in zijn korte dankwoord dat “er nog heel wat te winnen valt in een sector die nog steeds erg gericht is op de productie en nog te weinig op de processen.”

Talent

Voorafgaand aan de verkiezingsfinale werd het Logistiek Talent van het Jaar gekozen. Dat werd Stefan Kleijngeld, een voormalig deelnemer aan het EVO-programma Topcoaches voor Toptalen. Hij won de prijs vooral omdat hij volgens juryvoorzitter voor een echte ommekeer in de supply chain heeft gezorgd. Zowel de aanwezige bezoekers als de jury waren onder de indruk van Kleijngelds presentatie, waarmee hij zijn medefinalisten Daniëlle Beljaars en Bart Louwen de loef afstak.