12-02-2014  TU/e-student Jaap Arts (21) en RUG-studente Nonhlanhla Dube (30) zijn gisteren uitgeroepen tot de winnaars van de Nederlandse Scriptieprijzen Logistiek 2014. Dat gebeurde tijdens de finale bij Technische Unie in Alphen aan den Rijn.

Politiek

Arts, winnaar van de Van Duuren Bachelor Scriptieprijs, deed onderzoek naar de kosten van voorraadbeheer bij Office Depot. Dube, winnares van de Nederlandse Master Scriptieprijs, nam de rol van overheden bij humanitaire logistiek onder de loep.

Logistiek is breed

Juryvoorzitter prof. Jack van der Veen, hoogleraar op de EVO Leerstoel Supply Chain Management bij Nyenrode Business Universiteit, constateerde na afloop dat logistiek een breed onderwerp is. We zien dat het om voorraad en transport gaat, maar ook om winkels, politiek, psychologie en sociologie.

Jaarlijks

De Nederlandse Scriptieprijzen zijn in het leven geroepen door de vereniging Logistiek management (vLm) en Jong Logistiek Nederland. Beide verenigingen willen door het uitschrijven van deze jaarlijkse wedstrijd studenten en leerinstellingen stimuleren praktisch toponderzoek uit te voeren.