Resultaten geven goed inzicht in ontwikkelingen Nederlandse export

Leestijd 1 minuut

11-12-2020  Verwachten exporteurs volgend jaar groei of juist een daling? Welke nieuwe markten gaan zij in 2021 betreden? Wat wordt beschouwd als de grootste uitdaging voor export? Allemaal vragen waar Atradius, NLinBusiness en evofenedex een antwoord op geven met hun onderzoek Trends in Export, dat vandaag is gestart.

Voor 2020 rekenden Nederlandse exporteurs volgens Trends in Export op een exportgroei van gemiddeld 8 procent en waren hun verwachtingen opmerkelijk positief. Wat is daarvan terechtgekomen in het door de COVID-19-pandemie geteisterde 2020? Met hun jaarlijkse onderzoek analyseren evofenedex, Atradius en NLinBusiness de trends, knelpunten en verwachtingen van exporterend Nederland, en geven zij antwoord op deze vragen. Het onderzoek vindt in 2021 voor de 23e keer plaats en heeft als thema Innovatie, groei en duurzaamheid.

Goed inzicht

Ook deze keer wordt het onderzoek uitgevoerd door InfoResult. Het invullen duurt ongeveer 12 minuten, en helpt de vooruitzichten van exporterend Nederland in kaart te brengen. Onder de deelnemers van Trends in Export 2021 wordt een Google Home-speaker verloot. De resultaten van het onderzoek geven een goed inzicht in de ontwikkelingen van de Nederlandse export. Deelnemen kan tot uiterlijk 25 januari 2021. Nieuwsgierig naar alle resultaten? Download eind maart het rapport op www.trendsinexport.nl.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder