07-11-2011  Met free lance instructeur Henk Jansen kreeg het zestiende Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT) na vele jaren een nieuwe kampioen. Hij is nu een jaar lang de ‘Beste heftruckchauffeur van Nederland’. De eervolle titel 'Heftruckheld van het Jaar' ging naar Chris Moors.

In het opleidingscentrum van EVO in Zoetermeer streden 58 deelnemers om het kampioenschap. Het is een strijd voor allrounders in het intern tranport. Iedereen moet op zes verschillende parcours met evenzoveel verschillende merken en modellen vorkheftrucks en reachtrucks aan het werk.

Snel en foutloos

Elk parcours heeft zijn eigen opdrachten en heftruckchauffeurs moeten die binnen de gestelde tijd en foutloos uitvoeren. Te lang over een opdracht doen is niet de bedoeling; maar snel rijden en fouten maken, zorgt voor een duikeling in het klassement.

Heftruckhelden

Organisator van het NKIT is Buro Andersom, dat voor de editie van dit jaar de krachten bundelde met EVO en Gezond Transport, organisaties die met de Arbeidsinspectie samenwerken in de campagne Heftruckhelden. Doel van deze campagne is om het aantal ongevallen met heftrucks te verminderen door meer aandacht te vragen voor het veiligheidsbewustzijn bij bedrijven. Dit doen de organisaties onder andere door elke maand een Heftruckheld van de Maand uit te roepen.

Strijd

Vier Heftruckhelden durfden de strijd aan: Trajko Nikolic van Avery Dennison. Rinus Spans van McCain Foods, René Lijnzaat van Sony Chemicals en Chris Moors van Van den Anker. Van de vier HeftruckHelden heeft Chris Moors over alle opdrachten de beste tijd neergezet en de minste fouten gemaakt. Hij eindigde als 22e in het klassement en mag zich Heftruckheld van het Jaar noemen. Hij ontving de aan deze eretitel verbonden prijs aan het eind van de dag uit handen van Marga Zuurbier, directeur Arbeidsomstandigheden van de Arbeidsinspectie.Bewust veilig

Activiteiten

De actie Heftruckhelden gaat de komende maanden door met tal van activiteiten. EVO en Gezond Transport staan 16 november met een stand op de Carrosserie Vakdagen en organiseren een lunchgesprek. Een dag later vindt een roadshow plaats bij Wehkamp en op 23 november verzorgen de twee organisaties een gezamenlijke workshop op de Dag van het Magazijn.