30-12-2012 Jonge werknemers moeten door bedrijven worden vastgehouden en uitgedaagd. Deze conclusie trekken Jong Logistiek Nederland (JLN) en verladersorganisatie EVO uit een onderzoek naar de drijfveren van jonge logistici. Vandaag hebben de organisaties de resultaten gepresenteerd tijdens de Vervoerslogistieke Werkdagen in Venlo. Uit het onderzoek blijkt onder andere dat jonge logistici zich graag willen committeren aan een werkgever en het vakgebied, maar dat ze daarbij wel behoefte hebben aan uitdaging en perspectief.

Uitdagen

JLN en EVO onderzochten de drijfveren van 100 jonge logistici via een online vragenlijst. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat zij zich graag committeren aan een bedrijf en het werkveld, maar dat ze wel behoefte hebben aan een duidelijk beeld van hun toekomstmogelijkheden en dat ze inhoudelijke uitdaging nodig hebben. Ook blijkt dat de jonge logistici leergierig zijn. Bedrijven doen er goed aan maatwerkoplossingen voor hun personeel te faciliteren, menen JLN en EVO.

Netwerk

Volgens JLN en EVO is het goed om jongeren te laten leren door ze in een team met oudere collega’s te laten werken. Zeker wanneer dit binnen het bedrijf niet kan, doen bedrijven er goed aan ze te stimuleren in een extern netwerk van vakgenoten actief te worden. Regelmatig klankborden zorgt er niet alleen voor dat vakgenoten leren van elkaars ervaringen, maar ook dat kennis van buiten het bedrijf binnenkomt.

Vast dienstverband

Uit het onderzoek blijkt verder dat maar liefst honderd procent van de ondervraagde vrouwen en 97 procent van de mannen een fulltime functie ambieert. Daar staat tegenover dat slechts 41 procent van de vrouwen een fulltime functie krijgt aangeboden. Dit voedt de bestaande perceptie dat de logistiek een mannenwereld is. Op de vraag of logistiek inderdaad een mannenwereld is, antwoordde 73 procent van de ondervraagde vrouwen dat dit meer dan gemiddeld het geval is. Opvallend is dat vrouwelijke logistici wel sneller een contract krijgen voor onbepaalde tijd. Verder  blijkt dat jonge logistici zeer beperkt bereid zijn voor een uitzendorganisatie te werken.