03-11-2016  Johan Bruinsma van Van der Meulen De Meesterbakkers is gekozen tot beste exportmanager van Nederland. De winnaar van de Nationale Exportmanager Award 2016 wist bij Van der Meulen, bekend van toast, roggebrood en beschuit, met een nieuw snackproduct succesvol nieuwe exportmarkten te betreden.

DHL, EVO en Fenedex, ExportSelect, ING en RVO.nl reikten de prijs vanmiddag uit op het Nationaal Export Event in Nieuwegein.

Onderzoek

Van der Meulen De Meesterbakkers heeft op basis van gedegen markt- en smaakonderzoek succesvol een gezonde snack voor de buitenlandse markt weten te ontwikkelen. Het is Bruinsma’s verdienste dat hij hiermee in diverse landen in een voor Van der Meulen nieuwe productcategorie wist door te dringen.

Kwaliteiten 

Met de verkiezing van de exportmanager van het jaar, vragen de organisaties aandacht voor de individuele kwaliteiten van de exportmanager die garant moeten staan voor duurzame successen op buitenlandse markten. Het gaat hierbij om de persoon die (mede)verantwoordelijk is voor de strategische opzet en het managen van een succesvol exportbeleid.