Jong Logistiek Talent van het Jaar - finalisten tellen af

De drie finalisten kijken uit naar de finaledag op 11 april

04-04-2018  De finalisten van de Jong Logistiek Talent tellen af tot de finaledag op 11 april. Lennart Stachowitz (Project manager bij Ingram Micro), Tijs van driel (COO bij Red je Pakketje) en Jeroen Provoost (Interimmanager bij Yacht/Defensie) zijn er klaar voor. Lees hieronder wie ze zijn, wat ze doen en hoe ze de finale bereikt hebben.

Lennart Stachowitz - Project manager bij Ingram Micro

In 2015 werd hij vijfde bij de verkiezing Jong Logistiek Talent, maar nu heeft hij een plekje bij de drie genomineerden: Lennart Stachowitz. En niet zonder reden: al op zijn 23e was Stachowitz als Logistics Engineer bij Ingram Micro verantwoordelijk voor de hoogseizoenvoorbereidingen voor bol.com. Vanuit het magazijn van logistiek dienstverlener Ingram Micro in Waalwijk starten Stachowitz en zijn collega’s in december met de voorbereidingen voor het daaropvolgende seizoen. “We bekijken de forecast voor het aankomende jaar en vertalen al die orders naar de verschillende verwerkingsgebieden.”

Aan de hand van die analyse schat de Logistics Engineer in op welke verwerkingsgebieden er bijvoorbeeld capaciteitstekort kan ontstaan. “Vandaaruit zet ik projecten op om die capaciteit te verhogen. Dat is een uitdaging, want we hebben geen productieomgeving die we twee weken stil kunnen leggen om een project uit te rollen. Bekijk zijn video.

Tijs van driel – COO bij Red je Pakketje

Tijs van Driel heeft in zijn jonge carrière in de logistiek een onconventioneel pad bewandeld. Hij startte na het vwo met de loodzware opleiding tot officier der mariniers, maar verruilde zijn uniform in 2016 voor startup Red je Pakketje. Daar is hij mede-eigenaar en COO.

Red je Pakketje is een same-day deliverycarrier. Het bedrijf haalt tot 14:30 uur bestellingen op bij webshops en bezorgt deze ’s avonds bij de consument thuis. Tussen de pick-up en het aflevermoment zit maximaal tien uur. Consumenten ontvangen een tijdvak van een halfuur en kunnen te allen tijde het bezorgadres wijzigen. “Dat zijn eigenlijk hele simpele dingen, die bij veel grote partijen nog niet mogelijk zijn.”

Dat hier veel vraag naar is, blijkt wel uit de exponentiele groei die Red je Pakketje heeft doorgemaakt. De carrier groeide in anderhalf jaar tijd uit naar een bedrijf met 110 bussen, meer dan 230 chauffeurs en klanten als Greetz, BVA en Cameranu. Het afgelopen jaar boekte het bedrijf een volumegroei van 750 procent. Er wordt niet meer vanuit één locatie gewerkt, maar vanuit zeven hubs verspreid door het hele land. Bekijk zijn video.

Jeroen Provoost – Interimmanager bij Yacht/Defensie

Jeroen Provoost volgde een studie Logistiek & Technische vervoerskunde aan de NHTV in Breda. Na zijn afstuderen kwam hij via een baan bij de Efteling terecht bij Yacht. Door Yacht werd hij bij Defensie gedetacheerd. Een baan met veel uitdagingen: is de organisatie niet te log om te veranderen? En zit Defensie niet vast in rangen en protocollen? Het tegendeel bleek waar. “Ja er zijn protocollen, rangen en regels maar zodra een bepaald idee bijdraagt aan een betere organisatie, komen mensen in beweging en kunnen er stappen worden genomen."

Vanuit Yacht werd Provoost in eerste instantie voor een jaar bij Defensie gedetacheerd, op het Logistiek Centrum Woensdrecht van de Koninklijke Luchtmacht. Na een jaar besloot Provoost zijn opdracht te verlengen en de verbetertrajecten over heel Defensie door te voeren. “Het eerste jaar werkte ik als asset manager bij Missie Ondersteunende Systemen (MOS Groen), nu als interimmanager bij Programma Management. Ik ga niet mee in de processen, maar probeer verbeteringen door te voeren: wat doen we, wat is het resultaat ervan en wat kan er anders?

We werken hier met de scrum methodiek. Elke ochtend komen we met deelnemers samen en bespreken we de status. Mijn grootste rol hierin is om mensen en afdelingen samen te brengen en gezamenlijke problemen of knelpunten te ontdekken. Door vanuit verschillende afdelingen naar de gezamenlijke problemen en knelpunten te zoeken, en door vervolgens gezamenlijk deze knelpunten op te lossen, ontstaat er een ontzettend sterke organisatie. Bekijk zijn video.

Uitreiking

Ben je benieuwd wie het Logistiek Talent wordt? Kom dan 11 april naar het kennis- en netwerkevenement in de Jaarbeurs Utrecht. Aanmelden kan hier

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder