13-06-2012  Het distributiecentrum van Jumbo in Veghel heeft de titel Nederlands kampioen Speed Docking 2012 in de wacht gesleept. Zij hebben in de competitieperiode - van 2 april tot en met 2 juni - gemiddeld de snelste lostijd bij een distributiecentrum gerealiseerd.

Goederenontvangstproces

Het kampioenschap is georganiseerd door Mars Nederland in samenwerking met HJ Heinz. Beide bedrijven willen met deze logistieke competitie het goederenontvangstproces bij distributiecentra van retailers versnellen en efficiënter maken. De basis van het kampioenschap is het meten van de verblijftijden van vrachtauto’s bij distributiecentra.

Winnaar

Gisteren heeft het team van het distributiecentrum van Jumbo in Veghel de prijs in ontvangst genomen. Het team van het distributiecentrum kreeg een teamuitje, het management kreeg een gespecialiseerde retailtool ter waarde van ruim 25.000 euro. De tool zorgt voor een directe afstemming van aflevermomenten tussen de vervoerder en het retail warehouse.

Samenwerking

Door participatie van Heinz naast Mars is het kampioenschap dit jaar een grootser en breder gedragen initiatief. Ook ondersteunen GS1 Nederland, Mercareon en Caroz het initiatief om ketensamenwerking en logistieke innovatie te stimuleren. GS1 Nederland vraagt hiermee aandacht voor het GS1(pallet)-label en verzendbericht om de goederenontvangst te versnellen. Ook een aantal andere partijen uit de levensmiddelsector hebben interesse getoond om volgend jaar een actieve rol te spelen in het kampioenschap.

Begin oktober worden de meetresultaten en de bevindingen aan de markt gepresenteerd.