Rijk wil landelijk dekkend netwerk voor handelsbevordering

Leestijd 1 minuut

15-09-2020  Exporterende bedrijven krijgen in moeilijke tijden een steuntje in de rug van het kabinet. In de plannen voor 2021 die het kabinet op Prinsjesdag presenteerde, staat dat er in nauwe samenwerking met regionale ontwikkelingsmaatschappijen investeringen komen in en een landelijk dekkend netwerk voor handelsbevordering.

“Het kabinet investeert in 2021 extra in een voor exporterende bedrijven belangrijke kennisbron op het gebied van export. En dan ook nog in de buurt van bedrijven zelf. Dat is goed nieuws”, aldus directeur Bart Jan Koopman van evofenedex. “Het is belangrijk voor ondernemers dat je snel en makkelijk relevante kennis kunt vinden. Bijvoorbeeld over uitvoerregels in een bepaald land of informatie over lokale culturele waarden. Als vereniging van exporterende bedrijven hebben we daar ook veel know how over ontwikkeld. Naast de regionale ontwikkelingsmaatschappijen  kunnen wij het kabinet hier goed mee helpen.”

Samenwerken

Provinciale en stedelijk partners zetten zich in om exportkansen voor ondernemers te vergroten via workshops, seminars, in- en uitgaande missies en bedrijfsadvisering. Het streven is dat met name ook de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij ‘Horizon’, actief in de provincie Flevoland, aan gaat sluiten. evofenedex zal komend jaar, in nauwe samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de ontwikkelingsbedrijven, optrekken om zoveel mogelijk MKB-bedrijven te helpen bij het vergroten van hun export. evofenedex vertegenwoordigt de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder