Zoetermeer, 19 juni 2014

Het kabinet zet de verbreding van de A27 door. Dit bleek gisteren tijdens een debat in de Tweede Kamer. Volgens verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) is de vasthoudendheid van het kabinet goed nieuws voor bedrijven – de verladers en vervoerders stellen dat de huidige economische groei om investeringen in knooppunten vraagt.

Ondanks aandringen van D66, GroenLinks, de Partij van de Dieren en de ChristenUnie, houden coalitiepartijen PvdA en VVD vast aan de verbreding van de A27. Ook een uitstel van de start van de bouw is wat de regeringspartijen betreft niet aan de orde.

Duidelijkheid

Hoewel verkeerskundigen en economische analyses de verbreding van de A27 bij Amelisweert, naar twee keer zeven banen, onderschrijven, ligt het project politiek gevoelig. In debatten over infrastructuurgelden komt de verbreding dan ook ieder half jaar aan de orde. EVO en TLN steunen dan ook de visie van de PvdA, die stelde dat het nu tijd is voor duidelijkheid. Deze duidelijkheid werd in het debat dan ook gegeven.