Kabinet wil slotcoördinator publieke ZBO maken

Maatregel kabinet stap in goede richting voor luchtvracht

27-02-2018  Minister Cora van Nieuwenhuizen (Verkeer en Waterstaat) heeft de Tweede Kamer in een brief laten weten van zins te zijn de slotcoördinatie op luchthavens in Nederland terug te brengen in ZBO.  Wij steunen de stap van het kabinet om de slotcoördinator om te vormen tot een publiekrechtelijk bestuursorgaan.

Onze vereniging pleit al langer voor meer overheidsregie in de luchtvaartsector, nadat dit najaar het aantal luchtvrachtvluchten vanaf Schiphol sterk werd beperkt. Het kabinet geeft met dit voornemen aan meer grip op het beleid ten aanzien van de luchtvaartsector te willen.

Stap in goede richting

Omdat er veel minder vrachtvluchten dan passagiersvluchten van Schiphol gaan, weegt het belang van vrachtvluchten bij de verdeling van slots niet zwaar. Met dit voornemen kan de positie van vrachtvluchten op Schiphol beter beschermd worden, juist omdat die voor de BV Nederland zo belangrijk zijn. Dit is dus een stap in de goede richting voor de bedrijven die hun goederen door de lucht laten aan- en afvoeren en voor de logistieke dienstverleners in de luchtvrachtsector.  

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder