Kamer bevraagt nieuwe minister schriftelijk over Europees Mobiliteitspakket

1-11-2017  In Brussel werd vorige week door het Europees parlement gestemd over de detacheringsrichtlijn, waarin de transportsector wordt uitgezonderd. Detachering voor de transportsector wordt uitgewerkt in het Mobiliteitspakket.

Gepubliceerde vragen

De Tweede Kamer laat zich aan de hand van een schriftelijk overleg informeren over de Nederlandse inzet ten aanzien van het mobiliteitspakket in Brussel. Uit de gepubliceerde vragen blijkt dat diverse kamerleden de zorgen van ondernemers delen over de toename van administratieve lasten door de beoogde Lex Specialis (de aangepaste detacheringsrichtlijn voor internationaal transport) en de verlaging van de vergunningsgrens tot 0 kg.

Welkome bijdrage

Ook vragen de kamerleden naar de impact van het pakket op het stijgende chauffeurstekort. evofenedex ziet in het verruimen van cabotage, zoals voorgesteld in het Mobiliteitspakket, een welkome bijdrage aan de oplossing van de huidige capaciteitstekorten.

In gesprek

De Tweede Kamer gaat op 22 november met de nieuwe minister in gesprek over het Europese Mobiliteitspakket. Een studie naar de impact van alle maatregelen uit het pakket wordt nu uitgevoerd door een onafhankelijk bureau en wordt eind van dit jaar gepubliceerd.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder