Volg 27 mei onze online dialoog over handel en brede welvaart

Leestijd 2 minuten

17-05-2021  Onder meer oud-premier Jan-Peter Balkenende en CEO Pieter van Oord van Koninklijke Van Oord nemen deel aan een paneldiscussie over internationale handel met een vijftal Tweede Kamerleden van diverse partijen. Tijdens deze virtuele dialoog op 27 mei wordt gezocht naar een antwoord op de vraag hoe internationale handel kan bijdragen aan een brede welvaart. Samen met VNO-NCW, MKB Nederland en FME organiseert evofenedex deze bijeenkomst.

Nu de verkiezingen inmiddels ver achter ons en is het tijd om vooruit te kijken. Want er liggen genoeg uitdagingen voor ons, zeker als het gaat om internationale handel. De paneldiscussie is een geschikt moment om met de nieuwe woordvoerders handel in de Tweede Kamer, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in gesprek te gaan over wat er over internationale handel in het regeerakkoord moet komen te staan.

Deelnemers

De vijf Tweede Kamerleden zijn van de VVD, D66, PvdA, CDA en Groenlinks. Naast de al eerde genoemde Balkenende, die aanwezig is in zijn rol als voorzitter van Sustainable Growth Coalition, schuiven ook Joost Oorthuizen, CEO Invest International en Jan Pieter Smits, CBS Projectleider Monitor Brede Welvaart, aan als gast. Het bedrijfsleven wordt breed vertegenwoordigd door afvaardigingen van Koninklijke Van Oord, Verstegen Spices & Sauces, TKH Groep en Swinkels Family Brewers. Deelnemende maatschappelijke organisaties zijn SPARK en Both ENDS. Het debat wordt geleid door oud-Kamerlid Han ten Broeke, die verbonden is aan het The Hague Centre for Strategic Studies. Aanvang van de discussie is om 16.30 uur.

Aanmelden

De paneldiscussie wordt gevoerd aan de hand van enkele inleidingen en vier stellingen. De livestream is toegankelijk voor alle leden. Geïnteresseerde leden kunnen zich hier aanmelden.