Kamerleden willen openheid over extra capaciteit douane voor Brexit

Voor im- en exporteurs is het van groot belang dat de Nederlandse douane tijdig is voorbereid.

14-02-2018  De CDA-Kamerleden Amhaouch, Geurts en Omtzigt stelden gisteren Kamervragen over ‘de economische consequenties van Brexit voor Nederland’. Ze vragen daarin vooral meer duidelijkheid over de benodigde extra capaciteit voor de Nederlandse douane.

Tijdig voorbereid

Voor im- en exporteurs is het van groot belang dat de Nederlandse douane tijdig is voorbereid om de circa vijf miljoen extra aangiften na Brexit snel en adequaat af te kunnen handelen. Daarom is het positief dat de bewindspersonen nu meer duidelijkheid moeten geven over de voorbereidingen van de douane.

Vragen

De CDA-Kamerleden stelden de Kamervragen aan de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, de ministers van Economische Zaken en Klimaat, van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de staatssecretaris van Financiën over de economische consequenties van de Brexit voor Nederland. Op 22 januari stelden de CDA-Kamerleden ook al vragen over de voorbereidingen van de douane op Brexit. Op 6 februari beantwoordde de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat die vragen. De Kamerleden vragen de bewindspersonen nu om openheid te geven over het totaal extra aan te nemen douanemedewerkers. Ook vragen ze naar de voorbereidingen van de NVWA op Brexit.

Anneke
Contact

Vragen over de brexit?

Anneke helpt je graag verder