02-11-2012  Rijkswaterstaat voert dinsdag 6 november op een vijftal rijkswegen in Zuid-Holland een jaarlijks onderzoek uit naar weggebruik. Rijkswaterstaat wil met het onderzoek een beeld krijgen van de herkomst en de bestemming van het personen- en vrachtverkeer op de rijkswegen in Zuid-Holland.

Verder moet onderzoek naar het vrachtverkeer informatie opleveren over de intensiteit van het goederenvervoer in en buiten de spits, de goederensoorten die over de weg worden vervoerd en de omvang en frequentie van het vrachtverkeer.

De opgedane kennis over het weggebruik kan gebruikt worden voor een project als Beter Benutten Ruit Rotterdam of voor mobiliteitsmanagement bij ombouw van de A15 Maasvlakte-Vaanplein.

Locaties

Met camera’s worden de kentekens van passerende personenauto’s en vrachtauto’s geregistreerd. Op dinsdag 6 november vindt kentekenregistratie plaats op de volgende zes locaties in beide richtingen op de:

  • A13 tussen Delft-Zuid en Berkel en Rodenrijs;
  • A15 tussen Spijkenisse en Hoogvliet;
  • A16 tussen Knooppunt Ridderkerk 2 en Hendrik Ido Ambacht;
  • A20 tussen Maassluis en Vlaardingen West;
  • A20 tussen Nieuwerkerk en Moordrecht;
  • A27 tussen Knooppunt Gorinchem en Noordeloos.

Een deel van de geregistreerde kentekenhouders krijgt een brief thuis gestuurd met het verzoek deel te nemen aan het onderzoek van Rijkswaterstaat naar het gebruik van de rijksweg. Selectie vindt plaats aan de hand van een steekproef.

Rijkswaterstaat gebruikt de adresgegevens eenmalig en alleen voor dit onderzoek. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld en na het onderzoek vernietigd.