08-12-2016  Ketensamenwerking kan grote voordelen opleveren. Maar welke horden staan een goede ketensamenwerking in de weg?

De voordelen van ketensamenwerking zijn duidelijk: onderling vertrouwen is goed voor de continuïteit, een efficiënte operatie levert kostenvoordelen op en samen optrekken is vaak ook nog goed voor het milieu. In de praktijk blijkt samenwerken echter nog niet zo gemakkelijk te zijn.

In EVO Logistiek 6, het nummer dat deze week verschijnt, leggen Michel Meijer van bouwbedrijf Dura Vermeer en Bas van Bree welke horden, valkuilen en barrières een goede samenwerking in de weg kunnen staan.

Volgens Van Bree kan bij ketensamenwerking niet simpelweg worden gegrepen naar een handboek. "Elke vorm van ketensamenwerking is anders, dat verschilt gewoon heel erg. Er is geen kant-en-klaar tienstappenplan dat je kunt volgen."

In het artikel ook een top-vijf cruciale barrières die overwonnen moeten worden, opgesteld door Jack van der Veen, professor Supply Chain Management aan de Nyenrode Business Universiteit en verbonden aan de EVO-leerstoel.