21-06-2017  I

Ondernemers met een bestelauto kunnen ook dit jaar weer het merk kiezen dat het beste aan hun behoefte voldoet. Ondernemersvereniging evofenedex opende de verkiezing vandaag. In 2015 werd Renault door honderden ondernemers verkozen als het beste bestelautomerk van Nederland. In 2017 gaat de verkiezing opnieuw van start.  

Gebruikers

In deze verkiezing beoordelen gebruikers van de bestelauto de merken op aspecten als brandstofverbruik, uitvoeringsmogelijkheden, bestuurderservaringen, dealernetwerk en vernieuwing. “In tegenstelling tot andere verkiezingen komt er hier geen jury aan te pas. De échte gebruiker velt het oordeel over wat hij als goed ervaart en welk merk optimaal in zijn behoeften weet te voorzien.” Aldus Patricia de Wilde, beleidsadviseur wegvervoer bij evofenedex.

Beoordeling

Bij de verkiezing worden alle leveranciers beoordeeld op basis van onderhoudsgevoeligheid, brandstofverbruik, innovatief vermogen en of de bestelauto aan de verwachtingen van de gebruiker voldoet. Met de verkiezing wil evofenedex ervaringen van gebruikers beschikbaar maken voor de buitenwereld. De uitkomsten moeten leveranciers inzicht geven in hoe bestelauto-eigenaren kijken naar het merk en waar er verbeterpunten liggen.

Deelnemen

Deelnemers aan de verkiezing ontvangen voor hun moeite de evofenedex bestelauto testgids 2017. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de Nationale Bestelauto Summit op 20 oktober 2017 tijdens de MobiliteitsRAI. Stemmen kan op www.bestelautomerkvanhetjaar.nl 

Bestelautomerk van het Jaar verkiezing