31 augustus is uiterlijke indieningsdatum

leestijd 3 minuten

25-08-2020  Werkgevers kunnen uiterlijk tot en met maandag 31 augustus een aanvraag voor de tweede tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 2.0) indienen bij het UWV. Wacht dus niet te lang met het indienen van het aanvraagformulier. Na 31 augustus is dit niet meer mogelijk.

Om in aanmerking te komen voor de NOW 2.0 moet je een omzetverlies van minimaal 20 procent hebben over een periode van 4 maanden. Je ontvangt dan een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden juni tot en met september. Deze tegemoetkoming is maximaal 90 procent bij een omzetverlies van 100 procent en is evenredig minder bij een lager omzetverlies. Belangrijkste voorwaarden zijn dat je het loon doorbetaalt en werknemers stimuleert zich te ontwikkelen.  Lees meer over de voorwaarden van de NOW 2.0 in dit artikel.

Cijfers UWV

Veel bedrijven hebben gewacht met hun aanvraag voor de NOW 2.0. Zij willen eerst meer zicht hebben op de omzetontwikkeling. Dit blijkt uit een onderzoek van het UWV. Het aantal goedgekeurde aanvragen voor de NOW 2.0 (40.506) lag gisteren nog een stuk lager dan het aantal aanvragen voor de NOW 1.0 (139.399). Het is de vraag of deze week veel meer bedrijven een beroep zullen doen op de NOW 2.0.

NOW 3.0?

De uitkeringsperiode van de NOW 2.0 loopt tot 1 oktober. De overheid heeft gezegd ook na deze datum met nieuwe maatregelen te komen. Het is nog onduidelijk hoe deze maatregelen eruit zien en voor welke bedrijven deze beschikbaar zijn. Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft in een brief laten weten dat de details van de noodsteun voor de periode na 1 oktober uiterlijk op Prinsjesdag bekend moeten zijn.  Zodra er meer duidelijkheid is, zal evofenedex hierover berichten op haar website.

Vragen?

Antwoorden op veelgestelde vragen over de NOW-regeling vind je hier. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de bedrijfsjuristen van evofenedex, via telefoon 079 3467 346 of onderstaand formulier.

 

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder