SAF Cargo-programma biedt bedrijven mogelijkheid luchtvrachtoperatie te verduurzamen

Leestijd: 2 minuten

09-12-2020  Handels- en productiebedrijven kunnen nu zelf bijdragen aan verdere verduurzaming van hun luchtvrachtoperatie via het Sustainable Aviation Fuel-programma (SAF) van Air France KLM Martinair Cargo. De luchtvaartmaatschappij is hiermee de eerste maatschappij die haar duurzame kerosineprogramma nu ook aanbiedt voor luchtvracht. evofenedex prijst de stap van de luchtvaartmaatschappij om ook ondernemers die via luchtvracht hun goederen wereldwijd verzenden, een eenvoudige optie te bieden om een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van hun logistiek.

Door deelname in het SAF Cargo-programma kunnen handels- en productiebedrijven de brandstof voor een deel van hun vluchten bijmengen met duurzame kerosine. Ondernemers kunnen zelf hun bijdrage aan het programma bepalen en de luchtvaartmaatschappij garandeert de inzet in bijmenging van duurzame kerosine.

CO2-emissie

Ondernemers ontvangen bij deelname een auditrapport van een onafhankelijke partij die deze inzet controleert en ook de reductie van CO2-emissie op het specifieke traject registreert. Een belangrijke stap volgens evofenedex, omdat inzicht in de daadwerkelijke reductie van CO2-emissies een belangrijke drijfveer is voor handels- en productiebedrijven in hun transportkeuze

Uitstootvrije brandstoffen

Luchtvracht stoot de meeste CO2 uit per ton vervoerde vracht in vergelijking met andere modaliteiten. Bij luchtvracht gaat het vaak om hoogwaardige, tijdsgevoelige of bederfelijke goederen waar geen alternatieve vervoerswijze voor is. De inzet van uitstootvrije alternatieve brandstoffen (zoals waterstof) in de luchtvaart bevindt zich momenteel nog in de ontwikkelingsfase en is daarom op de korte of middellange termijn nog niet mogelijk. Het SAF Cargo-programma biedt volgens evofenedex een kans om CO2-emissies terug te dringen en een bijdrage te leveren aan het verder innoveren van duurzame brandstoffen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder