Knelpunten wegennet Oost-Nederland opgenomen in Rijksbegroting

Goed nieuws voor bedrijfsleven door vermijden vertragingskosten

18-09-2019  Een aantal knelpunten in het wegennet in Oost-Nederland is voor het eerst opgenomen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT). De A28 tussen Zwolle en Nijkerk, de A1 tussen de knooppunten Azelo en Buren en bij Barneveld en de A50 tussen Bankhoef en Ewijk zijn nieuw in het programma opgenomen.

Voor het bedrijfsleven in Oost-Nederland is dit goed nieuws omdat door de aanpak van deze knelpunten vertragingskosten in de toekomst vermeden worden. Op dit moment lopen er voor al deze projecten studies naar de aard van de problematiek en mogelijke oplossingen. Zo blijkt dat op de A28 veel files worden veroorzaakt door ongevallen. Het veiliger maken van de weg zou hier een goede eerste stap zijn.

Drukste snelweg

De A50 tussen de knooppunten Bankhoef en Paalgraven is de drukste snelweg in Nederland met vier rijstroken en kent veel langeafstandsverkeer. Een goede doorstroming op de A1 is zowel regionaal als voor het vervoer van en naar onze belangrijkste handelspartner Duitsland van essentieel belang. Handels- en productiebedrijven hebben dan ook veel baat bij het verminderen van de files op deze verbindingen.

File top 50

Ook de kruising A1/A30 bij Barneveld staat voor het eerst opgenomen in de Rijksbegroting. Deze kruising met verkeerslichten zorgt voor lange files op de A1 en dit betekent ieder jaar een maatschappelijke schade van vele miljoenen euro’s. Inmiddels staat de A1 tussen Barneveld en Hoevelaken op de derde plaats in de Nederlandse file top 50. Voor dit knelpunt is nu 42 miljoen euro beschikbaar, waarvan een deel afkomstig is van de regio en de provincie.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder