05-01-2012  Het KNMI waarschuwt voor extreem weer. Rond het middaguur kunnen in het noordelijk kustgebied tijdens buien opnieuw zeer zware windstoten voorkomen van 90-110 km/uur. Langs de kust komen nog zware windstoten voor van 80-100 km/uur, landinwaarts van 75-90 km/uur. Tijdens buien is er kans op hagel en onweer en kan de intensieve neerslag voor verkeershinder zorgen.

Gevaarlijke rijomstandigheden

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor gevaarlijke rijomstandigheden als gevolg van de harde wind (windstoten tot 120 km/u) en hagel, vooral in kustprovincies. Weggebruikers moeten rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden en mogelijk verkeershinder als gevolg van deze weersomstandigheden.

Rijstijl aanpassen

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de actuele weers- en verkeerssituatie in de gaten te houden via internet, radio, teletekst en navigatiesysteem en borden boven de weg. Weggebruikers die de weg op gaan, krijgen het advies om de rijstijl aan de omstandigheden aan te passen.

Waterstanden

Het Watermanagementcentrum Nederland van Rijkswaterstaat houdt de waterstanden langs de kust nauwlettend in de gaten, omdat hoge standen worden verwacht langs de kust