14-05-2012  Twee Brabantse bedrijven hebben de prestigieuze Koning Willem I Prijs 2012 ontvangen voor goed ondernemerschap. VDL Groep, genomineerd in de categorie grootbedrijf en Vencomatic, genomineerd in de categorie mkb, mochten de prijs in ontvangst nemen uit handen van Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje. De uitreiking vond plaats op de Floriade in Venlo.

VDL Groep en Vencomatic

De VDL Groep is een internationale onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabrikaten, bussen en overige eindproducten. Vencomatic is een wereldwijde aanbieder van huisvesting en eierverzamelsystemen voor de pluimveesector.

Plaquette

Ook werd voor het eerst de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uitgereikt. Deze plaquette ging naar Norm-teq.

Koning Willem I Prijs 

De Koning Willem I Prijs wordt sinds 1958 tweejaarlijks toegekend door de Koning Willem I Stichting, met steun van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. De Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.