Koolmees: door op ingeslagen weg met Wet Aanpak Schijnconstructies

Keurmerk PayChecked ontzorgt transportbedrijven

16-01-2020  Volgens de Wet aanpak schijnconstructies (Was) heeft een opdrachtgever de onderzoeksplicht na te gaan of zijn opdrachtnemers het juiste loon betalen aan hun werknemers. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Tweede Kamer gaan halfjaarlijks in gesprek over de Nederlandse arbeidsmarkt. Woensdag stond de evaluatie van de Was op de agenda van dit overleg.

De evaluatie van minister Koolmees beschrijft dat de Was preventief en correctief werkt. Koolmees concludeert ook dat er goede initiatieven vanuit de sectoren bouw en logistiek en de uitzendbranche zijn ontplooid en dat hij met dit beleid verder wil gaan op de ingeslagen weg. 

Keurmerk PayChecked goed voorbeeld

Om hierin opdrachtgevers te ondersteunen, heeft evofenedex samen met TLN het keurmerk PayChecked ontwikkeld. Hiermee worden opdrachtgevers van transport ontzorgd om aan hun onderzoeksplicht te kunnen voldoen. Bovendien kunnen transportbedrijven zich in positieve zin onderscheiden door vermelding in het openbare register met keurmerkhouders. Het keurmerk is nu enkele jaren op weg en staat op een stevig fundament. Inmiddels zijn er honderden vervoerders aangesloten bij PayChecked. Het initiatief krijgt nu ook navolging in andere sectoren. 

Lees meer over PayChecked.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder