10-03-2017  In maart 2017 starten de werkzaamheden, die in opdracht van Rijkswaterstaat door bouwcombinatie SAAone worden uitgevoerd, met de verbetering van de knooppunten Muiderberg en Diemen, onderdeel van de verbreding van de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en Almere Havendreef.

Knooppunt Muiderberg eerder klaar

De rijbanen tussen knooppunten Muiderberg en Diemen zijn al gereed. De knooppunten zijn nog niet klaar. Hierdoor ontstaan er dagelijks files. In de oorspronkelijke planning zou knooppunt Muiderberg pas worden opgeleverd in november 2017. Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie SAAone versnellen de werkzaamheden bij knooppunt Muiderberg. Hierdoor kunnen weggebruikers al vanaf juli 2017 gebruikmaken van knooppunt Muiderberg.

13 maart knooppunt Diemen vernieuwd

Met de ingebruikname van de nieuwe brug over het Amsterdam Rijnkanaal (Betlembrug) van de A1 uit de richting Amersfoort/Almere naar de A9 richting Schiphol kunnen weggebruikers vanaf 13 maart volledig gebruikmaken van het vernieuwde knooppunt Diemen.

Hinder

evofenedex stuurt altijd op minimale hinder voor de weggebruikers en is dan ook enthousiast dat dit gehoor krijgt door versneld de knooppunten te realiseren. Een winst wordt behaald van bijna een half jaar en de dagelijkse files en verlies voor het bedrijfsleven behoort in juli 2017 tot het verleden.

Een overzicht van alle hinderweekenden in maart: https://bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl/SchipholAmsterdamAlmere/news/werkzaamheden-in-maart-op-de-a1-en-a9/#.WMJ3a3mQzIV