25-03-2014  Een groothandel in de foodsector zag de vraag naar thuisbezorgen groter worden dan de winkelverkoop en besloot te gaan verbouwen om meer ruimte te krijgen voor het assortiment op de website.

Optimaliseren

Om de voorraad ook nog te optimaliseren, meldde een lid van de familie zich aan voor de EVO-masterclass Voorraadbeheer. Daar leerde hij anders te kijken naar voorraadvorming en dat leverde een besparing op waarmee hij de verbouwing kon financieren. Het is niet het enige succesverhaal. Zo bespaarde een levensmiddelenproducent die de cursus volgde, vier ton op zijn voorraadkosten.

Goeroe

Tijdens de masterclass leert Paul Durlinger, goeroe op het gebied van voorraadbeheer, deelnemers om tactisch en strategisch naar assortiment en voorraad te kijken. Centraal daarin staat de voorraadstrategiematrix, die ervan uitgaat dat niet voor alle producten dezelfde strategie geldt.

Inschrijfgeld terug

De masterclass is er voor iedereen die anders naar de opbouw van zijn voorraad wil kijken. Durlinger en EVO garanderen daarbij dat de deelnemer van een bedrijf met een voorraad ter waarde van een kwart miljoen euro door het volgen van de cursus minimaal twintigduizend euro op de voorraadkosten weet te besparen. Lukt dat niet, dan krijgt hij zijn inschrijfgeld terug. Tot dusver niet voorgekomen dat de beloofde besparing niet werd gehaald. Daaruit blijkt dat de kosten van de masterclass - voor EVO-leden 1795 euro - al dit jaar royaal zijn terug te verdienen.

De masterclass vindt plaats in Zoetermeer op 15 en 16 april, met een terugkomdag op 15 mei.