Voorlopige eerste bevindingen onderzoek bestelautogebruikers: comfort is belangrijker dan aanschafkosten

Leestijd: 2 minuten

20-05-2022  In de door evofenedex georganiseerde verkiezing van het BestelautoMerk van het Jaar kunnen bestelautogebruikers de bestelautomerken beoordelen op onderwerpen zoals: innovatief vermogen, onderhoudskosten, brandstofgebruik, service van de dealer en andere aspecten. Ook is er uitgebreid gevraagd naar de aanschafoverwegingen. 

Voorlopige top 3

De eerste bevindingen tonen aan dat betrouwbaarheid, comfort en veiligheid in de top 3 van de belangrijkste aanschafargumenten staan. Pas op de vierde plaats komen de aanschafkosten aan bod. Thomas Reitsma, manager kerngebied vervoer bij evofenedex, weet dit te verklaren: “ De gemiddelde bestelauto is in Nederland rond de zeven jaar oud. In deze zeven jaar wil je zo min mogelijk problemen en comfortabel vervoer. Vooral voor die ondernemer waarbij de bestelauto min of meer zijn werkkantoor is. En de ondernemers zijn dan blijkbaar bereid om voor deze kwaliteit te betalen.”

Jouw stem telt nog mee

De sluitingsdatum voor de BestelautoMerk van het Jaar-verkiezing komt in zicht, stemmen kan nog een paar dagen. Begin juni maakt evofenedex bekend welk bestelautomerk het beste voldoet aan de verwachtingen van ondernemers en gebruikers van bestelauto’s. Belangstellenden lezen op www.bestelautomerkvanhetjaar.nl  meer informatie over de verkiezing. 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder