Kun je een container net zo snel boeken als een hotelkamer?

“Het boeken van een container moet net zo simpel zijn als het boeken van een hotel”

06-11-2018  “Is het ook goed als ik een demonstratie geef in plaats van een presentatie?” vraagt Carmit Glik, CEO Europa van het platform Cogoport, als we elkaar spreken over de sessie die Cogoport geeft op de beurs ICT & Logistiek. “Ik denk dat we daardoor veel beter kunnen laten zien wat we doen.”

Dat ben ik het helemaal met haar eens: voor tools als Cogoport is het devies show, don’t tell. Zo’n tool moet voor zichzelf spreken. Of, zoals Glik het zelf formuleert: het boeken van een container moet net zo simpel zijn als het boeken van een hotel.

Wat is Cogoport dan? Voor verladers is het een platform waar ze containervracht kunnen boeken. Voor rederijen is het een platform om hun diensten te verkopen. Verladers kunnen containers verzenden van deur tot deur, dus inclusief spoor-, binnenvaart- of vrachtwagenvervoer. Alle informatie over al je zendingen op één plaats. Het platform biedt je prijsinformatie van alle beschikbare rederijen. Het helpt je bij het toevoegen van de juiste documentatie en houdt je daarna op de hoogte. Je kunt ook extra diensten bijboeken, zoals bijvoorbeeld vervoer van en naar de haven. In een persoonlijk dashboard heb je vervolgens een volledig overzicht en kun je al je zendingen volgen.

Maar wat is er dan zo speciaal aan Cogoport? “Je kunt alles online doen”, vertelt Glik. “Alles staat op dezelfde plek, dus je hebt niet te maken met allerlei verschillende systemen, waarin je moet bijhouden waar je container is, of er betaald is, enzovoorts. En we automatiseren wat er te automatiseren valt. We zijn een onafhankelijke markplaats en volledig transparant als het gaat over prijzen. Geen verrassingen achteraf.”

Hoe snel kan ik een container dan boeken? Glik denkt even na. “In vier minuten zou dat moeten kunnen”, zegt ze. 

Zo snel heb ik mijn hotelkamer nog nooit geboekt.

Meer weten? Schrijf je in voor de sessies van Cogoport in het Big Data & Analytics-theater op ICT & Logistiek op woensdag 7 november of donderdag 8 november.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder