15-11-2016 “EVO is onderdeel geworden van onze bedrijfscultuur”, aldus één van de respondenten. Voor de 10e keer op rij mag EVO de Cedeo-erkenning voor maatwerkopleidingen in ontvangst nemen. Met een klantentevredenheidscore van 96%, voldoet EVO volgens Cedeo aan de criteria voor de kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid voor een kwalitatief goede opleider. Hiermee is het totale aanbod opleidingen van EVO de komende twee jaar voorzien van een kwaliteitskeurmerk.

Wat is Cedeo?

Cedeo bestaat sinds 1980 en is een onafhankelijke organisatie die opleiders en andere HR-gerelateerde diensten certificeert. Bij het certificeren doet Cedeo onderzoek naar kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. De erkenning betekent dat meer dan 80% van de klanten (zeer) tevreden is over de maatwerkopleidingen en de opleider. Als uit het klanttevredenheidsonderzoek is gebleken dat de opleider volgens de opdrachtgever voldoet aan de criteria; kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid, ontvangt de opleider voor een periode van twee jaar de “Cedeo-erkenning”.

Meedenken met de klant

Over het voortraject zijn alle referenten erg tevreden tot zeer tevreden. Alles verloopt vlot en soepel. “Het zijn in principe standaardopleidingen maar er wordt wel meegedacht wat het beste voor ons is”. De opleidingsadviseurs brengen altijd een voorbezoek aan het bedrijf om de bedrijfssituatie helder te krijgen. Hierbij kijken de EVO-specialisten verder dan alleen de opleiding. Hoe ziet het magazijn van de klant eruit? Ligt de oplossing wel bij een opleiding of kan het probleem ook met een verkeersplan en/of veiligheidscheck opgelost worden?

De offerte is snel binnen en met schematische onderbouwing wordt duidelijk wat de klant te wachten staat. De prijs-kwaliteitverhouding is sterk verbeterd waardoor de prijs voor zowel leden als niet-leden nog gunstiger uitvalt.

Opleidingsprogramma

Na aanleiding van het bedrijfsbezoek wordt een opleidingsprogramma opgesteld. De gemaakte afspraken zijn helder waardoor het bedrijf precies weet waar ze aan toe zijn. Een geïnterviewde voegt nog toe: “Wij hebben speciale eisen die te maken hebben met onze smalle gangpaden. In het programma wordt daarmee heel gedetailleerd rekening gehouden.”

Docenten uit de praktijk

Alle respondenten die de docenten een score hebben toegekend zijn tevreden tot zeer tevreden. De docenten voldoen zowel qua kennis als qua didactische en persoonlijke vaardigheden ruimschoots aan de verwachtingen. Ook bij de keuze van de docent wordt er weer rekening gehouden met de wensen en de specifieke situatie van de opdrachtgever. Doordat EVO werkt met docenten uit de praktijk, snappen zij de beweegredenen van de doelgroep en gaat de docent op een leuke en praktische manier om met de cursisten.