Kwaliteitskeurmerk voor evofenedex-maatwerkopleidingen

“evofenedex is onderdeel geworden van onze bedrijfscultuur”

04-07-2019  “evofenedex is onderdeel geworden van onze bedrijfscultuur”, aldus één van de respondenten. Onze certificering voor maatwerkopleidingen is verlengd en geldig tot en met 30 september 2020. Bij het certificeren doet Cedeo onderzoek naar kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. Het onderzoek heeft zowel betrekking gehad op open inschrijving als incompany opleidingen. Cedeo heeft een steekproef genomen uit ons bestand en is vervolgens met afnemers van opleidingen en cursisten in gesprek gegaan. De respondenten zijn bevraagd over het voortraject, lesprogramma’s, docenten, lesmateriaal, accommodatie, natraject, organisatie/administratie, relatiebeheer en prijs-kwaliteitverhouding.

De uitkomsten van het onderzoek zijn veelbelovend. Gemiddeld over alle bovengenoemde onderdelen is de score voor incompany opleidingen 96,9% en 97,5% voor open inschrijvingen.

Wat is Cedeo?

Cedeo bestaat sinds 1980 en is een onafhankelijke organisatie die opleiders en andere HR-gerelateerde diensten certificeert. Bij het certificeren doet Cedeo onderzoek naar kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid. De erkenning betekent dat meer dan 80 procent van de klanten (zeer) tevreden is over de maatwerkopleidingen en de opleider. Als uit het klanttevredenheidsonderzoek is gebleken dat de opleider volgens de opdrachtgever voldoet aan de criteria; kwaliteit, continuïteit en bedrijfsgerichtheid, ontvangt de opleider voor een periode van twee jaar de ‘Cedeo-erkenning’.

Meedenken met de klant

Over het voortraject zijn alle referenten erg tevreden tot zeer tevreden. Alles verloopt vlot en soepel. “Het zijn in principe standaardopleidingen maar er wordt wel meegedacht wat het beste voor ons is”. De opleidingsadviseurs brengen altijd een voorbezoek aan het bedrijf om de bedrijfssituatie helder te krijgen. Hierbij kijken de evofenedex-specialisten verder dan alleen de opleiding. Hoe ziet het magazijn van de klant eruit? Ligt de oplossing wel bij een opleiding of kan het probleem ook met een verkeersplan en/of veiligheidscheck opgelost worden? De offerte is snel binnen en met schematische onderbouwing wordt duidelijk wat de klant te wachten staat. De prijs-kwaliteitverhouding is sterk verbeterd, waardoor de prijs voor zowel leden als niet-leden nog gunstiger uitvalt.

Opleidingsprogramma

Na aanleiding van het bedrijfsbezoek wordt een opleidingsprogramma opgesteld. De gemaakte afspraken zijn helder, waardoor het bedrijf precies weet waar het aan toe is. Een geïnterviewde voegt nog toe: “Wij hebben speciale eisen die te maken hebben met onze smalle gangpaden. In het programma wordt daarmee heel gedetailleerd rekening gehouden.”

Docenten uit de praktijk

Alle respondenten die de docenten een score hebben toegekend zijn tevreden tot zeer tevreden. De docenten voldoen zowel qua kennis als qua didactische en persoonlijke vaardigheden ruimschoots aan de verwachtingen. Ook bij de keuze van de docent wordt er weer rekening gehouden met de wensen en de specifieke situatie van de opdrachtgever. Doordat evofenedex werkt met docenten uit de praktijk, snappen zij de beweegredenen van de doelgroep en gaat de docent op een leuke en praktische manier om met de cursisten.
 

Onze opleidingsadviseur Justin
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Justin en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder