13-11-2012  Het online vacatureaanbod in de sector transport en logistiek is het afgelopen jaar gedaald met 39 punten, wat neerkomt op 25 procent. De Index komt nu uit op 117 punten, de laagste stand sinds januari 2010. Dit blijkt uit de Monster Employment Index, de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt.

Sectoren

Vergeleken met oktober 2011 daalde het vacatureaanbod in vrijwel alle sectoren. Net als in de sector transport en logistiek daalde het aanbod in de publieke sector en in de horeca en toerisme met een flink aantal punten. Minder sterke dalingen waren er onder meer in de sales, de productie, de juridische sector, de zorg en het onderwijs. In de bancaire sector bleef de index hetzelfde.

Provincies

De vraag naar personeel daalde vorige maand in 8 van de 12 provincies. In Zeeland nam het aanbod het meest af. Ook in Flevoland, Limburg, Gelderland, Drenthe, Groningen, Noord-Holland en Utrecht  daalde de Index. In Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland bleef het vacatureaanbod gelijk. Alleen in Friesland steeg het aanbod.

Europa

De afgelopen 12 maanden liet de Europese Index een lichte daling zien. Het aantal vacatures nam in Frankrijk met 13 punten het meest af. Ook in Italië (-8) en Zweden (-8) liep het vacatureaanbod terug. De vraag naar personeel steeg in Duitsland met 3 punten en in België en het Verenigd Koninkrijk met 1 punt.