Maximaal 24.999 euro subsidie voor opleiden en ontwikkelen van werknemers

Leestijd 2 minuten

02-09-2021  Het laatste tijdvak om in 2021 de SLIM-subsidie aan te vragen is geopend. Tot en met 30 september kunnen mkb-ondernemers een subsidieaanvraag indienen om een leerrijke werkomgeving te creëren binnen hun bedrijf. Deze subsidie kunnen bedrijven inzetten voor initiatieven om leren en ontwikkelen op de werkvloer te stimuleren.

Mkb-ondernemers kunnen via de regeling maximaal 24.999 euro subsidie aanvragen voor acties gericht op het opleiden en ontwikkelen van hun werknemers. Hieronder wordt verstaan:

  1. Doorlichting van de onderneming, zodat er een opleidings- en ontwikkelplan opgesteld kan worden;
  2. Loopbaan- en ontwikkeladviezen met behulp van loopbaanadviseurs;
  3. Een methode in de onderneming die werknemers in het bedrijf stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk;
  4. Het aanbieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg. Wanneer een mkb-werkgever een praktijkleerplaats biedt voor (delen) van een mbo-opleiding in de derde leerweg, kan hij hiervoor een tegemoetkoming krijgen. Deze leerweg is een kans voor volwassenen met werkervaring, werkzoekenden of werknemers die een carrièreswitch willen maken.

Meer informatie over de verschillende activiteiten waarvoor je subsidie kunt aanvragen, vind je in de menukaart.

Subsidie aanvragen

De SLIM-regeling is bedoeld voor mkb-ondernemingen met niet meer dan 250 werknemers en een jaaromzet lager dan 50 miljoen euro. Om de subsidie aan te vragen, is het belangrijk je als aanvrager te registreren. Dit kan op het e-portaal van Uitvoering van Beleid. Hier kun je vervolgens ook je aanvraag indienen. Meer informatie over een leven lang ontwikkelen, het aanvragen van de SLIM-subsidie en ervaringen van andere mkb’ers vind je op slimwerkgeven.nl.

Voorsprong op arbeidsmarkt

De afgelopen anderhalf jaar waren intensief voor veel mkb-ondernemers. Het coronavirus met de bijbehorende maatregelen had zijn gevolgen en ontwikkelingen in de samenleving, op het gebied van technologie en op de arbeidsmarkt zorgen voor een andere kijk op werk en werknemers.

Daarom is het belangrijk te blijven investeren in scholing en ontwikkeling. Want mkb’ers die investeren in de ontwikkeling van hun mensen, zorgen ervoor dat hun bedrijf in de toekomst blijft draaien. Bovendien hebben werknemers die aan de slag gaan met leren en ontwikkelen, een voorsprong op de steeds veranderende arbeidsmarkt. Kijk hier als je meer wilt weten over het op een slimme manier combineren van talentontwikkeling met subsidieregelingen.

HR-update

Wil je geen updates missen rondom het vinden, binden en behouden van kwalitatief goed personeel? Meld je aan voor de HR-update en krijg iedere maand de laatste trends en ontwikkelingen in je mailbox.

Marinke
Contact

Vragen over personeel en organisatie?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder